Vi har matservering to ganger i uka, Brødmat på fredager.
Frokostbuffeten er hvér morgen man - fred.
De andre dagene serverer vi frukt og grønt.
- Base 1 har matservering torsdag og fredag
- Base 2 har matservering torsdag og fredag
- Base 3 har matservering tirsdag og fredag
- Base 4 har matservering tirsdag og fredag
Som hovedregel spiser hver base sammen på Torget. Her legger vi tilrette for god sosialisering og måltidsglede. Vi har fokus på å sitte stille, ta hensyn til andre rundt bordet, snakke hyggelig til hverandre og smake på all maten som serveres.
Assistentene og/eller kjøkkenansvarlig står i matluken og serverer maten, og barna steller seg pent i matkø.
AKS har åpent i skolens ferier (bortsett fra juli og planleggings/helligdager). Det er ikke matservering disse dagene og barna må ha med to matpakker.
I tillegg til matserveringen har vi i løpet av året matrelaterte aktiviteter på alle basene. Her lærer barna mer om å planlegge, tilberede og servere et måltid.
Vi snakker om råvarer, urbant landbruk og "jord til bord"-mentalitet.
Påmelding til dette kommer fortløpende sammen med kusrkatalogen på skolemelding og gjennom smataler med barna under overgangen fra skoledagen.
Vi er også med i prosjektene Sunnere Barn og Fiskesprell. Dette er ferdiglagde prosjektmapper som skal hjelpe aktivitetsskoler med å fokusere på godt kosthold og utjevene sosiale forskjeller blant elevene.
Nordpolen AKS skal bidra til næringsrike måltider for elevene, og tar utgangspunkt i Helsedirektoratets kostråd som du ser nederst på denne siden.
Vi føgler også nøye med på Utdannings Veilederen Mat på AKS, Nasjonale faglige retningslinjer for mat og måltider på skole/ AKS og krav fra Forbrukerrådet og Kost- og ernæringsforbundet.
Allergier:
På AKS føler vi et ansvar for barn som ikke kan spise det samme som alle andre. Vi ønsker å ha godt foreldresamarbeid rundt disse problemstillingene, så ingen føler seg utestengt eller begrenset fra aktiviteter og måltidsglede. Mat skal bære et preg av sosialt samhold, og inspirere til kreativ tenkning og respekt for forskjeller.