Sånn kan du gjøre det!

Bæfrin leser sammen med elever fra 2.trinn

Elevene på 6. trinn stilte ivrig opp da lærerne på 2. trinn spurte om hjelp. De hadde klødd seg i hodet en stund, og lurt på hvordan de kunne hjelpe 20 barn på en gang. Plutselig kom de til å tenke på fadderne! Skolebarna på 6. trinn har brukt iPad som verktøy i snart halvannet år, og de deler gjerne av sin kunnskap.

Utstyrt med hver sin iPad og lesebok møttes fadderbarn og faddere. Oppdraget var å øve på å lese leksen som talenotat i Showbie. 2. trinnselevene fikk kyndig veiledning av de større skolebarna. Gjennom 1. klasse har elevene hatt mange fine lekestunder ute, så nå var det på tide å flytte fadderopdraget inn i klasserommet.

Bæfrin i 6a var en av elevene som virkelig tok oppgaven på alvor. Med vennlige oppmuntringer støttet hun 2. klassingene da de fant fram riktig mappe på Showbie. Hun veiledet elevene i lesingen, og lyttet tålmodig mens 2. klassingene leste inn lydfil.

- Jeg husker hvordan det var da jeg var mindre, forteller Bæfrin etterpå. - Da brukte jeg lang tid på å lese bokstavene, men nå går det jo mye raskere. Jeg kunne kjenne meg igjen da jeg hørte hvordan de leste.

Det ble mange fine øyeblikk og gode opplevelser i klasserommet, og lærerne på både 2. og 6. trinn tenker at dette må gjentas. - Det er ganske fint med leselekse i Showbie, oppsummerer Bæfrin. - Da kan lærerne lytte til hvordan vi leser, og hjelpe oss med det som vi må øve mer på.