Høstens hodeluskampanje

bilde av en lus

Vi håper alle elever og foresatte på vår skole støtter opp om aksjonen sånn at vi i fellesskap kan redusere luseplagen hos oss. Elevene vil få med informasjon hjem i postmappen.

Hvem bør sjekkes for hodelus?
Alle elever, ansatte på skolen og familiemedlemmer til barn og ansatte bør sjekkes for lus.

Hvordan sjekke for hodelus?
Man oppdager hodelus ved å gre håret med en lusekam. Det er viktig å gre håret i hele dets lengde, og at du starter helt innerst ved hodebunnen og grer utover. FHI anbefaler å gre i vått hår fordi det hemmer lusas bevegelser. Tørk kammen med et tørkepapir etter hvert drag med kammen og se etter lus. Når lusa har tørket, vil de begynne å bevege seg.

Behandling mot hodelus
Det finnes flere alternative behandlinger mot hodelus:
- Behandle med lusemiddel du får kjøpt på apoteket.
- Gre håret med lusekam ofte, helst hver dag i 14 dager.

Har barnet fått lus, trenger det ikke å være hjemme fra skolen eller barnehage, men behandlingen bør komme i gang så raskt som mulig. Hodelus er ikke farlig, og smitter ved hode-til-hode kontakt.